Storitve

  • Manualna terapija
  • AEQ metoda
  • Kinezioterapija
  • Masaže
  • Movement

Manualna terapija

Manualna terapija je neinvazivna medicinska metoda, pri kateri manualni terapevt uporablja roke kot orodje pri diagnozi in terapiji. Individualen in celovit pristop v katerem z posebnimi tehnikami vpliva na gibalni sistem in posledično druge strukture in sisteme, ki z njim sodelujejo (vaskularni, limfni, dihalni, prebavni, reproduktivni, hormonski sistem...). Poudarek manualne terapije je odpraviti ali ublažiti simptome in vzpostaviti funkcionalno gibanje z iskanjem in odstranjevanjem vzroka brez zdravil ali kirurškega posega.

AEQ metoda

AEQ metoda® je proces učenja boljšega nadzora nad mišicami in gibanjem. Uči nas zavedanja, zavedanja sebe, svojega telesa in njegovih gibanj. Skozi postopek ozaveščanja preprostega mehanizma krčenja in sproščanja mišic nam pokaže, kako si povrnemo nadzor nad mišicami, sklepi in gibi, ki so neposredno povezani s poškodbo. Delujemo torej na ravni možganov in živčno-mišične povezave. Z metodo AEQ se uspešno spopadamo s kroničnimi bolečinami in kroničnimi stanji, ki so nastala zaradi trajne mišične napetosti.

Kinezioterapija

Kinezioterapija je del fizioterapije, ki uporablja gibanje kot glavno metodo zdravljenja. Kinezioterapijske vaje obnavljajo normalno funkcionalnost gibalnega sistema in zmanjšujejo ali odpravljajo simptome bolečih stanj. Predvsem je učinkovit v akutni in subakutni fazi po poškodbah lokomotornega sistema. 

Masaže

Masažo definiramo kot uporabo sistematične manipulacije mehkih tkiv v terapevtske namene. Razen ročne masaže, obstajajo tudi strojne masaže. Strokovno izvedena ročna masaža je zagotovo učinkovitejša metoda, saj ima poleg terapevtske tudi diagnostično komponento. Poleg tega psihološki pomen fizičnega stika kot načina zdravljenja ni vprašljiv. Pritisk skozi kožo blagodejno vpliva na mišični, živčni in limfni sistem. Masaža je lahko osnovna terapija ali dopolnilo drugim terapijam za določene motnje.

Movement

Movement Culture predstavlja sodoben pristop k gibanju, odmik od paradigmatičnega pojma telesnosti in ponovno povezanost gibanja z zdravjem, estetiko, performansom in umetnostjo. Ideja kulture gibanja je povezati znanje in veščine, ki jih ponujajo posamezni športi in telesno umetniško izražanje, in s tem trening, delo na vseh specifikacijah, ki jih ima človeško telo: moč, gibljivost, fleksibilnost, koordinacija, gibčnost, ravnotežje, kondicija; pa tudi kreativnost, iznajdljivost, improvizacija ...

>